Bugün

Büyük delillere ulaşılmış Herkesin Merakla beklediği konu sonunda aydınlığa kavuştu

Yayınlanma: 28 Eylül 2024 - 23:37

Nar'ın Olayında sona Gelindi

TAKİP ETTAKİP ET

ANNE, ABİ VE AMCA DAHİL 12 KİŞİ TUTUKLU

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın ca-nsız bedeni, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Bu c-nayetle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturmada, toplamda 12 kişi tutuklu bulunuyor. Tutuklu isimler arasında anne Yüksel Güran ve abi Enes Güran da bulunuyor. Bu isimlerin de tekli hücrelerde tutulduğu ve birbirleriyle ya da akrabalarıyla görüşmelerinin yasaklandığı bildirildi.

Kısaca hatırlayacak olursak;
Acı olayda , Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin'in va-hşi bir şekilde katledilmiş, Küçük kızın ce-sedi köyün yakınındaki bir dere yatağında bulunmuştu. Soruşturma sürecinde 12 kişi tutuklandı, 3 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi ve 268 kişinin ifadesi alındı. Olayla ilgili baz istasyonu tespitleri, kamera kayıtlarının incelenmesi gibi teknik çalışmalar hepsinde önemli verilere ulaşıldı. Özellikle amca Salim Güran, c-nayetin baş şüphelisi olarak öne çıkmış ama dedektif sa-vaş kurtbaba olayın farklı yönüne dikkat çekmişti.
Olay günü yapılan telefon görüşmeleri, Güran ailesi içinde yoğun bir trafiği ortaya çıkardı. Ayrıca, bazı delil karartma çabaları, kamera kayıtlarının silinmesi ve kanıtların yok edilmeye çalışıldığı iddiaları gündemde. Narin'in c-esedini Eğertutmaz Deresi'ne koyan itirafçı Nevzat Bahtiyar ifadelerinde şu açıklamaları kullanmış ve herkesin kafasındaki soru işaretinin aydınlatılması için önemli bir itirafta bulunmuştu.
amca Salim Güran'ın kendisine, ''Yüksel’le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben ö-ldürdüm. Artık sende benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu c-esedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et ve sonrasında da sana 200 bin lira vereceğim'' dediğini ileri sürdü.
Bahtiyar ifadesinde, ''Tutuklu amca Salim Güran’ın Narin’in annesi olan Yüksel Güran ile c-nsel ilişki yaşadığı anları Narin’in görmesinden dolayı o-ldürdüğünü'' öne sürdü.
Öte yandan tutuklanan 12 şüpheliden ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki ısırık izi ile ilgili yapılan inceleme tamamlandı. Adli Tıp Kurumu 2’nci İhtisas Kurulu tarafından yapılan incelemede, “Enes Güran'ın, Yüksel Güran tarafından mı, Narin Güran tarafından mı, yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu hususunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığı, oy birliği ile mütalaa edilmiştir” denildi.
Evet dedektifin dediği gibi, Enes kolunu defalarca ısırmış ve bu ısırıklar birbirine karıştığından tesbit edilememişti. Eğer Nevzat’ın anlattığı gibi amca ve anne arasında bir ilişki ise, Enes’in kolundaki ısırık neden oldu.
Savcılık kararı ile çok sayıda kişiye teknik takip yapılmış,Güran ailesinin ise ortam dinlenmesine karşı müziğin sesini açarak önlem almaya çalıştığı öğrenildi.
Aile 21 Ağustos’tan sonra whatsapp yazışmalarını silip,cep telefonlarını değiştirmişti.
Güran ailesi erkeklerinin katıldığı en az 7 ayrı aile meclisi toplantısının yapıldığı tespit edildi. Bu toplantılar kimi zaman açık alanda kimi zaman da kapalı alanda yapılırken toplantıda konuşulanların ortam dinlemesi sayesinden dışarı sızmaması için yüksek sesli müzik açarak önlem almaya çalıştı.